Asiakaspalvelu: 0400-818368
info@pilatesta.fi

Ohjaaja

”Jos ei ole mitään syytä olla tekemättä jotakin, yleensä teen sen. Rikastun aina vähintään kokemuksen verran”, sanoo pilatesyrittäjä Minja Tuominen.

Minja Tuominen on paljon muutakin kuin pilatesohjaaja, yrittäjä, tapahtumatuottaja ja hyvinvointivalmentaja. Esimerkiksi hän on äiti, kuuntelija, valo- ja videokuvaaja, pohdiskelija ja pohjattoman utelias ihmistutkija.

Alusvaatemalli. Ihmiset Minjan paikkakunnalla tietävät, että Minjan voi bongata mistä vaan. Siellä missä tapahtuu, siellä on Minja. Kun Minjan eteen aukeaa mahdollisuus tehdä tai kokea jotakin, eikä hän löydä syytä, miksi hän ei tekisi sitä, yleensä hän tekee sen. Siksi Minjan voi tavata yhtä lailla metsän rauhasta koiriensa kanssa samoilemasta kuin Järvenpää-talon lavalta pyörähtelemästä alusvaatemallina.

Bjurström. 1990-luvulla Minja kävi Marko Bjurströmin tanssitunneilla Lepakossa. Hän purkaa yhä stressiä tanssimalla. Minja saattaa lähteä baariin ja tanssia kolme tuntia -­selvinpäin. Mutta kuinka Minjasta tuli pilatesohjaaja?

Diskotanssi. Minja ponnahti yrittäjäksi discotanssin kautta. Vuonna 1999 hänen kolmasluokkalainen kummityttönsä kysyi, voisiko Minja opettaa hänelle ja hänen ystävilleen discotanssia. Minja ei silläkään kertaa keksinyt syytä, miksi hän ei voisi, joten hän varasi tilat ja keksi päästään askelkuviot ja rytmit. Myöhemmin Minjaa pyydettiin ohjaamaan aerobic-tunteja. Vaikka kukaan ei neuvonut häntä, myöhemmin ohjaajakoulutuksessa selvisi, että Minja oli tehnyt ihan oikeita asioita.

Eteenpäin. Minja ei koskaan ole jäänyt paikoilleen tallaamaan. Välillä hän ei ole tiennyt itsekään tarkasti, mihin on menossa, mutta on mennyt kaiken aikaa eteenpäin. Vuonna 2004 Minjan tuttava Pippi työskenteli Helsingissä Method Putkisto Pilates Studiolla, joka oli Suomen ensimmäinen kehonhallinnan studio. Kun Pippi sitten perusti uuden studion Kaikukadulle Helsinkiin, hän pyysi Minjaa studiopäälliköksi. Varmaan jo arvaattekin, mitä Minja vastasi. Seurauksena hän pääsi Suomen parhaiden edelläkävijöiden, kuten Maria Putkiston työkaveriksi ja oppiin.

Graafikko. Helsingistä saamiensa oppien siivittämänä Minja alkoi pitää Järvenpäässä omia ensimmäisiä pilates-ryhmiä vuonna 2006. Samoihin aikoihin hän perusti yrityksen. Aikaisemmin kirjanpitotehtävissä työskennellyt Minja alkoi hoitaa omaa kirjanpitoaan. Samalla hänestä tuli myös oman yrityksensä graafikko, siivooja, markkinointihenkilö, muuttomies, remonttireiska ja paljon muuta.

Hauskuus. Minjan tunneillan on aina hauskaa. Vaikka harjoituksiin keskitytään tosissaan, leikkimielisyys säilyy mukana kaikessa tekemisessä. Kahden jo pian aikuisen pojan äitinä Minja tietää, ettei lapsetkaan tee mitään, jos se ei ole hauskaa. Miksi aikuisten pitäisi?

Introvertti. Moni näkee, että Minja on monessa mukana ja suuna päänä menossa ja tekemässä kaikenlaista. Silti samaan aikaan hänen sisällään elää syvällisesti asioista pohdiskeleva introvertti persoona. Vaikka Minjan päätökset saattavat ulospäin näyttää spontaaneilta, todellisuudessa hän on todennäköisesti pohtinut asiaa pitkään ja hartaasti sisäisessä maailmassaan.

Kuinka voin auttaa? Minja näkee tulevaisuuden vision, jossa hän auttaa ihmisiä Star Trek-tyyppisen rannekellon avulla. Nappia painamalla virtuaalinen Minja ilmestyy asiakkaan kellon ruudulle missä ja milloin vaan kysymään, kuinka voin auttaa?

Liikkuminen. Tällä hetkellä Minja liikuttaa 10 000 ihmistä vuosittain. Joka viikko hänen lävitseen kulkee 150 asiakasta.