Asiakaspalvelu: 0400-818368
info@pilatesta.fi

Ohjaaja

”Jos ei ole mitään syytä olla tekemättä jotakin, yleensä teen sen. Rikastun aina vähintään kokemuksen verran”, sanoo pilatesyrittäjä Minja Tuominen.

Olen paljon muutakin kuin pilatesohjaaja, yrittäjä, tapahtumatuottaja ja hyvinvointivalmentaja. Esimerkiksi  olen äiti, kuuntelija, valo- ja videokuvaaja, pohdiskelija ja pohjattoman utelias ihmistutkija. Intohimoni on ihmiset ja erilaiset vuorovaikutustaidot. 

Alusvaatemalli. Paikkakunnalla minut tiedetään aika hyvin. Minut saatetaan bongata mistä vaan. Siellä missä tapahtuu, olen yleensä paikalla. Kun eteeni aukeaa mahdollisuus tehdä tai kokea jotakin, enkä löydä syytä, miksi en tekisi sitä, yleensä teen sen. Siksi minut voi tavata yhtä lailla metsän rauhasta koiriensa kanssa samoilemasta kuin Järvenpää-talon lavalta pyörähtelemästä alusvaatemallina.

Bjurström. 1990-luvulla kävin Marko Bjurströmin tanssitunneilla Lepakossa. Purkaan vieläkin stressiä tanssimalla.  Saatan lähteä baariin ja tanssia siellä kolme tuntia -­selvinpäin. Mutta kuinka minusta tuli pilatesohjaaja?

Diskotanssi. Ponnahdin yrittäjäksi discotanssin kautta. Vuonna 1999 kolmasluokkalainen kummityttöni kysyi minulta, että voisinko aloittaa opettamaan hänelle ja hänen ystävilleen discotanssia. En silläkään kertaa keksinyt syytä, miksi en olisi voisi, joten varasin tilat, valitsin mukaansa tempaavat musiikit  ja keksin päästäni askelkuviot sekä rytmit. Seuraavana vuonna minua pyydettiinkin ohjaamaan aerobic-tunteja Kellokosken Naisvoimistelijoille. Vaikka en ollut käynyt silloin liikunta-alan koulutuksia, niin myöhemmin ohjaajakoulutuksessa selvisi, että olikin tehnyt ja opettanut ihan oikeita asioita.

Eteenpäin. En koskaan ole jäänyt paikoilleen tallaamaan. Välillä en ole tiennyt itsekään tarkasti, mihin on menossa, mutta on mennyt kaiken aikaa eteenpäin. Vuonna 2004 tuttavani Pippi työskenteli Helsingissä Method Putkisto Pilates Studiolla, joka oli Suomen ensimmäinen kehonhallintaan erikoistunut studio ja ohjaajakoulutus keskus. Kun Pippi, Marja Putkisto, Jari-Pekka Keurulainen ja Jarmo Ahonen perusti uuden studion Kaikukadulle Helsinkiin, pyysivät he minua studiopäälliköksi. Varmaan jo arvaatkin, mitä mitä minä vastasin. Seurauksena pääsin Suomen parhaiden edelläkävijöiden, kuten Maria Putkiston, Genen ja Jarmo Ahosen työkaveriksi ja oppiin.

Graafikko. Helsingistä saamieni oppien siivittämänä alkoin pitämään Järvenpäässä omia ensimmäisiä pilates-ryhmiä vuonna 2006. Olin perustanut toiminimen 2002 ja laskuttanut ohjaaja työni yritykseni kautta. Olin aikaisemmin toiminut Lippupalvelu Oy.ssä kirjanpitotehtävissä ja osasin tehdä hyvin myös hallinnollisia asioita. Omaa yritystä pyörittäessä minusta tuli myös oman yrityksensä graafikko, siivooja, markkinointihenkilö, muuttomies, remonttireiska ja paljon muuta.

Hauskuus. Tunneillani on aina hauskaa ja hymy on herkässä. Vaikka harjoituksiin keskitytään tosissaan, leikkimielisyys säilyy mukanani kaikessa tekemisessä. Kahden aikuisen pojan äitinä tiedän, ettei lapsetkaan tee mitään, jos se ei ole hauskaa. Miksi aikuisten pitäisi?

Introvertti vai ekstrovertti. Moni näkee, että olen monessa mukana ja suuna päänä menossa ja tekemässä kaikenlaista. Silti samaan aikaan sisälläni elää syvällisesti asioista pohdiskeleva persoona. Vaikka päätökseni saattavat ulospäin näyttää spontaaneilta, todellisuudessa  olen todennäköisesti pohtinut asiaa pitkään ja hartaasti sisäisessä maailmassaan.

Kuinka voin auttaa? Näen tulevaisuuden vision, jossa hän auttaa ihmisiä Star Trek-tyyppisen rannekellon avulla. Nappia painamalla virtuaalinen Minja ilmestyy asiakkaan kellon ruudulle missä ja milloin vaan kysymään, kuinka voin auttaa?

Liikkuminen. Tällä hetkellä liikutan 10 000 ihmistä vuosittain. Joka viikko lävitseni kulkee ainakin 150 asiakasta. Olen työstäni kiitollinen, että saan tehdä sitä mikä on intohimoni. Toivon sydämmestäni, että myös asiakkaani saavat nauttia tekemisen iloista, uuden oppimisesta, oman kehon hallinnan opituista taidoista ja elämisen riemusta.